In English
10.11.2023 in

Riku Ruokolahti: Muutama kiitoksen sana

 

Tämän tuotoksen tekemiseen ja valmiiksi saattamiseen on tarvittu huomattava määrä apua. Ilman ympäröivien ihmisten myötävaikutusta tämä matka olisi ollut mahdoton. On ihanaa, että se on nyt tehty.

Erityisessä kiitollisuudenvelassa olen T-Median sisaryhtiön Third Rockin sisällöntuottajalle Anu Räsäselle. Anun varma ote ja yli 20 vuoden kokemus eri toimituksissa oli se ammatillinen seinä, johon tätä kirjoittaessani tukeuduin. Anu on sparrannut, rohkaissut, oikolukenut, valanut uskoa ja kommentoinut tekstejä ja sisältöjä koko tämän kirjan luomisprosessin ajan. Kaiken tämän tarvitsin. Kiitos.

T-Median asiantuntijaperhe on niin ikään vaikuttanut tämän kirjan tekemiseen suoraan ja välillisesti. Olen muun muassa tarkistuttanut tekstejäni eri osa-alueiden syväasiantuntijoilla ja pyytänyt yhtä ja toista data-analyytikoiltamme. Kaikilta teiltä olen saanut aikaa ja varauksettoman tuen. Kiitos teille, rakkaat työkaverit.

Kiitän myös yhtiökumppaniani, T-Median toimitusjohtajas Harri Leinikkaa. Kaksikymmentä vuotta sitten päädyin kohtalon oikun kautta T-Mediaan töihin. ”Vain vähäksi aikaa”, ajattelin. Tuolloin ei ollut mitenkään nähtävissä, mihin tämä polku voisi johtaa. Polku on ollut täynnä risteyksiä, mutta sillä on pysytty. Nyt siitä on tullut moottoritie.

Halusin alun perin, että ihmiset aidosti viihtyisivät tämän opuksen äärellä. Pinnistykselläni olisi enemmän merkitystä, jos ihmiset todella lukisivat tuotoksen. Jotta kirjasta saataisiin helposti pureksittava, hengittävä ja mukaansatempaava, halusin kirjaan sen sisältöä tukevat kuvitukset. Tässä minua auttoi kuvittaja Harri Haarala. Harri paneutui teksteihin huolella ja rakensi kuvitukset sisällöstä käsin ainutlaatuisella tavalla. Kirjan paketoinnissa salonkikelpoiseen muotoon keskeisen panoksen antoi kirja-arvostelijana ja Tieteessä tapahtuu -lehden toimitussihteerinä toimiva Tiina Kaarela. Paketoinnin lisäksi Tiina hioi ulkopuolisen ammattilaisen silmin tekstistä pois ”tarpeettoman terävät särmät”, joihin saatan helposti sortua. Kiitos.

Kirjan lopullisen ulkoasun loi Kraft Helsingin Eeva Meltio. Tekemisestä jäi sellainen maku, että suunnittelu kunnioittaa sisältöä, ja lopputulos on aivan upea.

Kaiken tekemisemme keskiössä ovat kuitenkin asiakkaat. Moni meidän kanssamme töitä tehnyt tunnistaa käyneensä hyvinkin rikkaita, monesti jopa filosofisia, keskusteluja T-Median asiantuntijoiden kanssa. Kyseessä on se ydinkohtaaminen, jossa maailmaa eteenpäin vievä osaaminen syntyy. Emme voi kylliksi kiittää näistä elämää ja maailmaa rikastuttavista neuvonpidoista. Erityiskiitos Nina Elomaalle, Jorma Mikkoselle ja Lauri Sipposelle siitä, että päätitte rohkeasti jakaa tietämystänne ja kokemuksianne tähän kirjaan.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä osoitan kiitokset myös omalle perheelleni. Totuus on, että tämänkaltainen projekti vie ajatuksista merkittävästi kaistaa. Vaikka miten olisi, se on aina jostain pois. Kiitos joustosta ja mahdollistamisesta.

 


 

Riku Ruokolahti on kirjoittanut käsikirjan yritysten maineesta ja sen johtamisesta. Tässä julkaistu kappale, muutama kiitoksen sana, löytyy käsikirjan neljännestä osiosta: Elämää T-Mediassa ja sen ympärillä.

 

Tutustu Luottamus&Maine-malliin Tilaa käsikirja