Kaupunkien Vetovoima&Pitovoima

Kaupunkien Vetovoima&Pitovoima-tutkimus selvittää suomalaisten kaupunkien alueellista elinvoimaa sekä vetovoimaa ja pitovoimaa. Haluatko lisätietoja? Jätä yhteystietosi alla olevasta painikkeesta:

 

Yhteydenottopyyntö

 

Vetovoima&Pitovoima tutkii kaupunkia ja sen aluetta elin- ja kotipaikkana, näin selvittäen sen alueellista elinvoimaa tutkittujen kohderyhmien keskuudessa. Kaupungin saama elinvoimapistemäärä muodostuu kuuden eri osa-alueen keskiarvona: taloudellinen elinvoima, yhteisö, ympäristö, sijainti, palvelut ja kustannusrakenne.

 

 

Vetovoima&Pitovoima-malli selvittää, miten elinvoimaisena alue koetaan, sidosryhmien käsityksiä ja mielikuvia siitä asuinympäristönä, sekä sitä, millaisina sen yhteisöllisyys, sijainti, palvelut ja elämisen kulut nähdään. Nämä käsitykset vaikuttavat myös kaupungin ja sen alueen vetovoimaan asuinpaikkana.

 

Vetovoima ja pitovoima on ansaittava

Kaupungin elinvoimatekijöiden sekä vahvuuksien ja heikkouksien tutkimisen jälkeen tarvitaan systemaattista työtä, johon Vetovoima&Pitovoima-malli ja asiantuntoijamme antavat selkeät suuntaviivat. Kaupungin, ja sen alueellisen elinvoiman parantuessa, ihmisten luottamus, halu puhua positiivista, kiinnostus käyttää palveluja, työskennellä tai asua alueella vahvistuvat.

Tutkimustemme valossa elinvoimalla on vahva vaikutus myös nykyisten asukkaiden suotuisaan käytökseen, sekä alueella toimivien yritysten tai alueelle toimintaa harkitsevien yritysten luottamukseen ja investointi- ja yhteistyöhalukkuuteen.

 

Ethän epäröi kysyä, millaisen tutkimuskokonaisuuden voisimme rakentaa palvelemaan juuri teidän tarpeitanne.

Lisätietoa

Kari Väisänen, Vanhempi asiantuntija

M.Sc. +358 400 138 767 kari.vaisanen@t-media.fi

Kari Väisänen toimii T-Mediassa vanhempana asiantuntijana ja hallituksen jäsenenä. Karilla on vahva kokemus media-alasta ja elinkeinoelämästä, hän on toiminut mm. STT:n päätoimittajana ja TAT:n toimitusjohtajana.

Ota yhteyttä