04.04.2017 / by T-Media / In

Johtaja, luotetaanko sinuun?

Johtaja tietää. Johtaja haluaa. Johtaja tekee.

Mutta sillä ei ole mitään merkitystä, ellei johtaja osaa viestiä tehokkaasti. Tämän vahvisti johtajuuspuheen asiantuntija Simon Lancaster asiakasseminaarissamme hiljattain. Lancaster on yksi maailman kysytyimmistä puheenkirjoittajista.

Simonin väite on vahva ja yksinkertaisuudessaan totta. Vai mitä luulet, olisiko Martin Luther King jäänyt historiaan, ellei hän olisi ollut loistava puhuja, vaikuttava ihmisten tunteiden koskettaja? Olisiko Mahatma Gandhi saanut muutosta aikaan Intiassa, jos hän ei olisi osannut kohdata ihmisiä, puhua heille vakuuttavasti ja herättää luottamusta. Molemmilla oli suuri intohimo ja kutsumus, ja he ymmärsivät, että päästäkseen tavoitteisiinsa, heidän täytyi inspiroida muita ihmisiä. Juuri niin täytyy jokaisen johtajankin tehdä, jos haluaa kehittää, kasvattaa ja uudistaa organisaatiotaan.

Gandhi ja King saattavat tuntua kaukaisilta esikuvilta yritysjohtajille. Mutta jokainen voi oppia paljon heidän esiintymisestään ja viestinnästään.
Johtajuusviestinnässä tärkeintä on saavuttaa ihmisten luottamus. Ilman luottamusta ei voi olla yhteistä tulevaisuutta; sidosryhmien tuki kaikkoaa, eivätkä alaiset usko visioosi tai kykyysi johtaa heitä läpi vaikeiden aikojen.

Luottamus perustuu siihen, miten käyttäydyt ja toimit – mutta ennen kaikkea siihen, miten viestit itsestäsi muille. Voit olla pätevä ja vastuuntuntoinen johtaja, joka luettelee sujuvasti faktoja sekä numeroita ja jolla on selkeät tavoitteet tulevaisuuden suhteen. Mutta jos et osaa kertoa niistä uskottavasti eteenpäin, huomaat jääväsi näkemystesi kanssa yksin.

Lancasterin mukaan paras tapa koskettaa ihmisten tunteita on kertoa tarinoita. Sellaisia tarinoita, jotka innostavat ja inspiroivat. Tarinoita jotka vetoavat tunteisiin.

Simon kertoi yleisöllemme, että tutkimusten mukaan vain noin viidesosaan yritysjohtajista luotetaan. Luku on musertava. Luottamuksen rakentamisen pitäisikin olla johtajan ensimmäinen ja tärkein tehtävä, ennen kuin mitään muuta voi syntyä.

Tiivistän Lancasterin tärkeimpään viestiin: Johtaja. Pidä huoli, että sinuun luotetaan. Sen myötä asiat muuttuvat mahdollisiksi.

 

T-Media tarjoaa tutkimus- ja viestintäpalvelut maineen ja luottamuksen kehittämiseen. Autamme asiakkaitamme nousemaan toimialansa ajatusjohtajaksi. Sparraamme asiantuntijoita, yritysjohtoa ja hallitusammattilaisia muun muassa viestien muotoilussa, esiintymistaidossa ja median kohtaamisessa. Valmentajamme ovat ammattipedagogeja ja -kouluttajia. Lue lisää Thought Leadership -palveluistamme tai ota yhteyttä:

Jirimiko Oranen
Toimitusjohtaja, T-Media Relations Oy
jiri@t-media.fi
+358 40 756 6655

T-MEDIA OY

EVIDENCE BASED REPUTATION ADVISORY

ETELÄINEN MAKASIINIKATU 4 A, 2 krs. 00130 HELSINKI

© T-MEDIA 1997 - 2020