In English
28.9.2020 in

Amchamin toimitusjohtaja Alexandra Pasternak-Jackson: ”Maine kuuluu minkä tahansa organisaation tärkeimpiin voimavaroihin”

Ensimmäinen askel maineen johtamiseen ja ymmärtämiseen on sen nykytilan selvittäminen. ”Maine kuuluu minkä tahansa organisaation tärkeimpiin voimavaroihin”, kiteyttää Amcham Finlandin toimitusjohtaja Alexandra Pasternak-Jackson.

 

 

Amcham Finland on kansainvälinen bisnesverkosto, jonka jäseninä on Suomessa toimivia yrityksiä eri aloilta.

Pasternak-Jacksonin kokemuksen mukaan maineen johtaminen on Amchamin tapaiselle järjestölle erittäin tärkeää. Hän muistuttaa, että voidakseen johtaa mainetta sitä on opittava ymmärtämään.

”Ja jotta omaa mainettaan voi ymmärtää, sitä täytyy mitata. Ensimmäinen askel maineen johtamiseen ja ymmärtämiseen on sen nykytilan selvittäminen”, Pasternak-Jackson sanoo.

”Esimerkiksi me Amchamissa olemme aina saaneet paljon suosituksia ja kivoja kommentteja jäseniltämme, mutta ennen kuin aloimme mitata mainetta, todellinen data puuttui. Vasta kun saimme dataa, pystyimme käyttämään sitä työkaluna.”

Pasternak-Jackson kertoo, että heti ensimmäinen mainetutkimus antoi Amchamille käytännön ohjenuoria työhön.

Yhteistyökumppaneilta tulleet kiittävät arvosanat tuntuivat tärkeiltä. Vielä enemmän Amchamissa kiinnitettiin kuitenkin huomiota muiden sidosryhmien antamiin arvioihin.

”Pidämme johdonmukaisesti kiinni palvelujemme laadusta ja asetamme jäsenemme etusijalle päätöksenteossa. Oli hienoa, että tämä näkyi tuloksissa.”

”Erityisen kiinnostavia olivat kuitenkin arviot niiltä, jotka eivät ole jäseniämme. Tulokset ja data-analytiikka näyttivät selviä kehityskohteita erityisesti vuorovaikutuksen ja hallinnon läpinäkyvyyden suhteen. Meidän tulee olla aktiivisempia ja avoimempia heidän suuntaansa. Tämä on haaste, johon vastaamme mielellämme!”

Mainetyö on Pasternak-Jacksonin mukaan jatkuva prosessi, joka on otettava osaksi kaikkea tekemistä – ja jonka tulokset näkyvät kaikessa tekemisessä.

”Myönnän aliarvioineeni maineen merkitystä, ennen kuin aloimme johtaa sitä. Mainetyö on todella auttanut meitä menestymään ja saavuttamaan tavoitteemme.”

 

Katso muita Akatemia-jaksojaTutustu Luottamus&Maine-malliin

 


Teksti: Anu Räsänen

Videoiden tuotanto: Vesa Koivunen, Harri Leinikka, Tuuli Pohjola ja Riku Ruokolahti.