In English
[:fi]Luottamus&Maine 2018[:]
16.10.2018 in

Maineikkaimmat yritykset palkittiin – kuvia juhlatunnelmasta

*

Tiistai 9.10. oli antoisa päivä.

Järjestimme vuosittaisen mainetapahtumamme, jonka yhteydessä paljastimme tuoreimman Luottamus&Maine-tutkimuksemme tulokset ja palkitsimme Suomen maineikkaimmat yritykset vuonna 2018.

Metsäkoneyhtiö Ponsse pokkasi ansaitusti maineikkaimman yhtiön tittelin T-Median mittaushistorian korkeimmilla pisteillä. Palkinnot voittajalle ja seuraaviksi sijoittuneille Supercellille ja Koneelle jakoi Suomen pääministeri Juha Sipilä.

Lämmin kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille – kuulijoille, palkituille ja puhujille – vilpittömän ilmapiirin luomisesta.  Alla olevan kuvakollaasin välityksellä voit palata viime tiistain tunnelmiin.

Kuvat: Niko Jekkonen


Klo 12.30. Odotamme vieraita. Suomen maineikkain yritys 2018 -awards järjestettiin Ravintola Palacessa Helsingin Etelärannassa.

 

Kahvia ja suklaaleivoksia maiseman kera. Maukkaista tarjoiluista kiitos Ravintola Palacen keittiö- ja saliväelle.

 


T-Median toimitusjohtaja Harri Leinikka avasi tilaisuuden. Avauspuheenvuorossa Leinikka korosti, että kasvollinen toimintatapa yhdistää hyvämaineisia yrityksiä.

 

Tilaisuuteen osallistui lähes satapäinen yleisö. Mukana oli ylintä johtoa suomalaisista pörssi- ja perheyhtiöistä mutta iloksemme myös julkisen ja kolmannen sektorin organisaatioista.

 

Ihminen ei ole rationaalinen ajattelija. Luottamus&Maine-tutkimusmallin kehittäjä Riku Ruokolahti pureutui muun muassa kognitiivisen vinouman lainalaisuuksiin osana mainekäsitysten ja sidosryhmätuen muodostumista.

 

Pääministeri Juha Sipilä painotti puheessaan luottamuksen merkitystä politiikassa ja liiketoiminnassa. Intoutui hän jakamaan hauskoja tarinoita myös omalta yrittäjäajaltaan.

 


Voittajan palkinnon vastaanotti Ponssen hallituksen puheenjohtaja, pääomistaja ja yhtiön perustaja Einari Vidgrénin poika, Juha Vidgrén.

 

Vidgrén avasi Ponssen tarinaa ja menestyksen reseptiä:
”Ponssella on tultu pitkä matka 1970-luvun alun lamavuosista, kun ensimmäinen PONSSE-metsäkone valmistui Vieremällä – kylän sekarotuisen kulkukoiran mukaan nimettynä. Tuolloin ei ollut pääomia, ei insinööritaitoja, ei konevalmistusoppia tai edes omaa tehdashallia. Menestyksemme tänä päivänä perustuu juuri alkuaikojen haasteiden voittamiseen.”

 

Juhat ottivat yleisönsä.

 

Voittajakolmikko hymyssä suin. Vasemalla toiseksi tulleen Supercellin viestintäjohtaja Linda Åström ja oikella kolmanneksi sijoittuneen Koneen viestintäpäällikkö Hanna Rutanen.

 Perinteemme mukaisesti palkitsimme tilaisuuden ansioituneimman tviittaajan. Fingridin Marjaana Kivioja oli tänä vuonna parhaassa iskussa.  #luottamusmaine

 


Iltapäivän musisoinnista vastasivat sellistit Liina-Mari Raivola ja Petja Kainulainen.

 

Klo 16.05. Voittajat on palkittu ja puheet pidetty.  Onnistunut tilaisuus takana. Päivän keskustelut löydät Twitteristä aihetunnisteella #luottamusmaine. Tutkimuksemme ylitti myös uutiskynnyksen päämedioissa. Tuloksiin voit palata esimerkiksi lukemalla alla olevat jutut:

Pienessä savolais­kylässä toimiva kone­paja nousi Suomen hyvä­maineisimmaksi yritykseksi ohi Koneen ja Supercellin – Mikä tekee Ponssesta erityisen yhtiön? (Helsingin Sanomat, 9.10.2018)

Ennätyspisteet vertailussa saanut Ponsse on Suomen maineikkain yritys – listan pohjimmainen ei yllätä (Kauppalehti 9.10.2018)


Ensi vuoteen!

T-Median väki