In English
01.8.2019 in

Menestyjä on kyllin tyhmä harjoitellakseen riittävästi

 

Olympiavoittaja Arsi Harju opasti Wharton Mortars -turnajaisiin osallistuneita onnistuneeseen suoritukseen kesäisessä Suomenlinnassa.

T-Median järjestämässä vuosittaisessa Wharton Mortars -pesäpalloturnauksessa kohtasivat lisäksi tietoturvayritys Silverskin ja markkinointidata-startup Supermetrics, joiden perustajat ovat T-Median entisiä työntekijöitä.

Pesäpallon lomassa kuultiin Harjun oppeja äärimmäisiin suorituksiin yltämisestä urheilussa. Olympiavoittajan opit ovat sovellettavissa myös yritysmaailmaan. Urheiluun kuuluu epävarmuuden hetkiä, mutta Harjun kokemuksen pohjalta “paineistetussa paikassa, suorituksen hetkellä, ei pidä jahkailla ja muuttaa tekniikkaa. Suoritusta tehdessä säätämistä ei saa olla – aikaisemmin opittuun on pakko luottaa.”

Harju työnsi olympiakultaa vuoden 2000 kisoissa Sydneyssä tuloksella 21,29 metriä. Harjun ennätys on Sydneyn olympialaisten karsinnassa työnnetty 21,39 metriä. Hänet valittiin Vuoden urheilijaksi vuonna 2000. “Menestyjä on kyllin tyhmä harjoitellakseen riittävästi”, Harju kommentoi menestystään pilke silmäkulmassa.

ONNISTUMINEN VAATII ANALYYTTISTÄ OTETTA

 

Urheilufilosofia kirvoitti syvällisiä pohdintoja T-Medialaisissa vielä turnajaisten jälkilöylyissä. Äärimmäisen suorituksen tekeminen vaatii analyyttistä otetta ja vaikeiden aikojen sietämistä. Onnistujan takana on loputon määrä itsetarkkailua.

“Ihminen on aika monimutkainen ökölötti ja äärimmäinen tulos tehdään monen asian aikaansaannoksena. Kehittyäkseen on suoritus purettava osasiin ja analysoitava tulokseen johtavat tekijät”, T-Median kehitysjohtaja Riku Ruokolahti kertasi Harjun oppeja.

Pesäpallon lisäksi yritysten edustajat kilvoittelivat myös valokuvauksessa. Turnauksen voittopokaali jaettiin tänä vuonna hyvässä hengessä Supermetricsin ja T-Median kesken.