In English
Finanssialan maine on kohtalaisella tasolla
10.3.2023 in

Finanssialan maineikkaimmat yhtiöt ovat NordNet, S-Pankki ja OP Ryhmä – alan maine on kohtalaisella tasolla

 

T-Median finanssialan yrityksiin keskittyvä Luottamus&Maine-tutkimus paljasti, että alan maineikkaimmat organisaatiot ovat NordNet, S-Pankki ja OP Ryhmä. Tutkittujen finanssialan yritysten maine on keskimäärin kohtalaisella tasolla.

 

Joulukuussa tehty tutkimus toteutettiin suuren yleisön keskuudessa ja tutkittavat yritykset olivat finanssialan organisaatioita. Yhteensä kierroksella tutkittiin 24 finanssialan organisaatiota. Tutkittavien organisaatioiden joukossa oli muun muassa pankkeja, työeläkeyhtiöitä ja vakuutusyhtiöitä.

 

Tutkimus paljastaa, että Nordnetin, S-Pankin ja OP Ryhmän maineet ovat hyvällä tasolla. Suuri yleisö arvioi Nordnetin ja S-Pankin maineen tasolle 3.72, OP Ryhmä sai mainearvosanakseen 3.56 asteikolla 1–5. Kärkikolmikon lisäksi myös Keskinäisen Vakuutusyhtiö Turvan maine arvioitiin hyvälle tasolle arvosanalla 3.50.

 

Suurimman mainenousun tutkimuksessa teki Pohjola Vakuutus, joka onnistui nostamaan mainettaan 0.10 yksikköä.

 

“Hyvä maine ja sen tuoma luottamus on toiminnan edellytysten kannalta kriittinen mittari esimerkiksi Suomen eläkejärjestelmän kestävyydelle ja vakuutustoiminnalle. Korkotasojen nousu ja vaikea finanssivuosi näkyvät kansalaisten suhtautumisessa finanssiklusteriin aiempaa hiukan kriittisemmin”, T-Median tutkimusjohtaja Sari Maunula sanoo.

 

Tutkittujen finanssialan organisaatioiden maine on keskimäärin kohtalaisella tasolla

 

Tutkimuskierros paljasti, että tutkittujen finanssialan organisaatioiden maineen taso on keskimäärin kohtalaisella tasolla – melko lähellä hyvää tasoa. Yksikään tutkituista ei ollut heikkomaineinen. Parhaimmat arvosanat tutkitut finanssialan organisaatiot keskimäärin saivat talouden, työnantajuuden ja johtamisen osa-alueista.

 

”Finanssiala on vahvasti läsnä suomalaisten arjessa lainoittajana, sijoittajana ja vakuuttajana. Tulokset viestivät sitä, että esimerkiksi toimialan työtä vastuullisuuden saralla on avattava entistä enemmän. Meidän on kerrottava konkreettisesti, miten pankit, vakuutusyhtiöt ja työeläkeyhtiöt ovat keskeisessä roolissa ilmastokriisin hillitsemisessä ja luontokadon ehkäisemisessä”, Finanssiala ry:n johtaja Tuomo Yli-Huttula sanoo.

Yli-Huttula iloitsee, että finanssialan maineen työnantajuuden ja johtamisen osa-alueita on arvioitu myönteisesti:

”Toimialalla työskentelee monipuolinen kattaus työntekijöitä. Työyhteisössämme monimuotoisuuden hyödyntäminen on erilaisuuden ymmärtämistä ja hyväksymistä.”

 

 

Kuvaaja: Luottamus&Maine Finanssialan erikoistutkimus Q4/2022. Kuvaajassa esitetyt luvut ovat keskiarvoja tutkittujen 24 organisaation saamista arvioista. Arviointiasteikko on 1–5. Luvut on pyöristetty kahden desimaalin tarkkuudella.

 

 

Näin tutkimme

Finanssialan Luottamus&Maine 2022 -tutkimuksen tavoitteena oli selvittää Suomessa toimivien finanssialan organisaatioiden ja toimialan mainetta yleisesti suomalaisten keskuudessa.

Tutkimukseen osallistui yhteensä 4 984 suomalaista, jotka antoivat yhteensä 6 389 organisaatioarviota 2.12.–22.12.2022. Otos on painotettu väestöä edustavaksi sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan. Koko aineiston tilastollinen virhemarginaali on korkeintaan noin 1.39 %-yksikköä suuntaansa.

 


 

Lisätietoja

 

Riku Ruokolahti, kehitysjohtaja, T-Media
p. +358 400 512 200

Sari Maunula, tutkimusjohtaja, T-Media
p. +358 50 409 1543