T-MEDIAN TYÖNANTAJAKUVA 2009: VALTIO VETÄÄ VAIKEINA AIKOINA

Valtio on nyt Suomen vetovoimaisin työnantaja. Tätä mieltä ovat 19 563 suomalaista, jotka ovat vastanneet T-Median Työnantajakuva 2009 -tutkimukseen. Valtio kiinnostaa eniten sekä korkeakoulutettuja työssäkäyviä että yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoita. Perinteisesti listojen kärjessä nähty Nokia on tylysti pudotettu mitalikolmikon jumboksi Finnairin perään.

”Valtiota pidetään luotettavana työnantajana. Erityisesti epävarmoina aikoina tämä näkyy positiivisesti työnantajakuvassa, ” kertoo työnantajakuvakonsultti Päivi Salminen-Kultanen.

”Myös yritysten toimenpiteet näkyvät. Suomeen investoinut, innovatiivisena tunnettu Google on noussut listan neljännelle sijalle, heti Nokian kantaan,” jatkaa Salminen-Kultanen.

Palkkaodotukset maltillisia

Työssäkäyvät korkeakoulutetut odottavat palkkojensa nousevan seuraavan kahden vuoden aikana vain vähän. Johtavassa asemassa toimivat sekä asiantuntijat uskovat palkkansa nousevan noin 6 prosenttia. Työntekijöiden odotukset ovat maltillisemmat, ja palkan uskotaan nousevan seuraavan kahden vuoden aikana vain 4 %.

”Yksilöiden palkka nousee iän ja kokemuksen mukana. Pisimpään työelämässä olleet tienaavat eniten. Tämä ei tarkoita sitä, että yritykset maksaisisivat samoista tehtävistä enemmän, vaan yleensä ihmiset kehittyvät tehtävissään ja etenevät urallaan. Tähän perustuen palkkaodotusta voidaan pitää hyvin maltillisena,” kertoo Salminen-Kultanen.

Tutkimuksen mukaan ihmiset toivovatkin omaa kehittymistään määrääväksi palkan perusteeksi. Jopa varsinaista työn tulosta arvostetaan palkan määräytymisperusteena vähemmän, mikä näkyy myös työnantajan valintaperusteissa. Työtehtävien kiinnostavuus nousee vastaajien joukossa tärkeimmäksi työnantajan valintakriteeriksi.

T-Media Työnantajakuva 2009 -tutkimus toteutettiin 11.3 – 9.4.2009 välisenä aikana. Kyselytutkimukseen vastasi 19 563 korkeakoulutettua ja korkeakouluissa opiskelevaa suomalaista.

T-Media Oy on erikoistunut työnantajakuvan tutkimiseen ja konsultointiin sekä työnantajakuva- ja nuorisoviestintään. Lisätiedot:
Konsultti Päivi Salminen-Kultanen, T-Media Oy
gsm 040 727 9717, paivi.salminen (at) t-media.fi

T-MEDIA OY

EVIDENCE BASED REPUTATION ADVISORY

ETELÄINEN MAKASIINIKATU 4 A, 2 krs. 00130 HELSINKI

© T-MEDIA 1997 - 2020