Kone nousi Suomen maineikkaimmaksi yhtiöksi

Kone nousi Suomen maineikkaimmaksi yhtiöksi  T-Median toteuttamassa Luottamus&Maine-tutkimuksessa, joka paljastaa Suomen luotetuimmat ja maineikkaimmat yritykset sekä mainetta ohjaavat tekijät. Toiselle sijalle kiri Rovio ja kolmanneksi sijoittui Fiskars. Neljänneltä sijalta löytyy Fazer ja viidenneltä Valio. Kaikkein heikoimman mainearvosanan sai Talvivaara.

Tutkimus mittasi vastaajien mielikuvia yrityksistä kaikkiaan kahdeksassa eri kategoriassa.  Kone nappasi voiton näistä viidessä. Suomalaisten mielissä Koneella on paras maine, mitä tulee sen hallintoon, taloudenhoitoon, johtoon, vastuullisuuteen ja työnantajakuvaan.

Rovio kiilasi kärkeen innovatiivisuudessa ja vuorovaikutuksessa. Fiskarsilla puolestaan oli suomalaisten mielestä parhaat tuotteet ja palvelut.

“Yllättävää tutkimuksessa oli myös saksalaisen päivittäistavarakauppaketju Lidlin menestys. Suomalaiset rankkasivat Lidlin tuotteet ja palvelut viidenneksi parhaiksi, ohi suomalaisten ikonien, kuten Iittalan ja Valion.” kommentoi T-Median kehitysjohtaja Riku Ruokolahti.

Suomen hyvä- ja heikkomaineisimmat yritykset 2013   Maine vaikuttaa suoraan yritysten kilpailukykyyn T-Median Luottamus&Maine -tutkimuksessa mitattiin myös maineen vaikutusta kansalaisten käytökseen tutkittuja yrityksiä kohtaan. ”Tutkimushavaintojen mukaan maineella on vahva korrellaatio käytökseen – hyvämaineisten yritysten tuotteita ja palveluita halutaan ostaa, näitä yrityksiä halutaan suositella, niissä halutaan työskennellä ja niihin ollaan myös valmiita investoimaan”,  kertoo T-Median toimitusjohtaja Harri Leinikka.                          Tutkittavat 30 yritystä valittiin mukaan esitutkimuksen perusteella, jossa 1000 suomalaista nimesi spontaanisti kaksi mielestään erityisen hyvä- ja huonomaineista yritystä. Päätutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin sähköisellä kyselylomakkeella 27.5.-24.6.2013. Tutkimukseen vastasi yhteensä 3848 suomalaista.

Lisätietoja tutkimusmallista ja yrityskohtaisista tuloksista: Riku Ruokolahti Kehitysjohtaja, MBA RI Associate, Finland 0400 512 200 riku.ruokolahti@t-media.fi

T-MEDIA OY

EVIDENCE BASED REPUTATION ADVISORY

ETELÄINEN MAKASIINIKATU 4 A, 2 krs. 00130 HELSINKI

© T-MEDIA 1997 - 2020